Pozivamo vas, u okviru projekta Volontiranje čini čuda, poziva na radionicu o međunarodnim volonterskim kampovima kao alatima za pokretanje lokalnih zajednica.

Prva radionica, na srpskom jeziku, se održava 6 – 7. februara u Gračanici u hotelu Ulpiana (Etno kuća).

Tokom ove radionice učesnici će se upoznati sa idejom volonterizma, međunarodnih volonterskih kampova i dobiti informacije o međunarodnoj mreži Service Civil International (SCI), a, takođe će imati priliku i da identifikuju probleme u svojim lokalnim sredinama i da nauče kako bi mogli da pristupe njihovom rešavanju uz pomoć međunarodnih volonterskih kampova.

Cilj radionice je da se učesnici/partneri informišu i osposobe za organizovanje međunarodnih volonterskih kampova u svojim lokalnim zajednicama i da zajedno donesemo odluku koji kampovi će biti realizovani tokom 2016. godine.

Deo ovog projekta je i trening za koordinatore međunarodnih volonterskih kampova, koji će biti održan početkom sledeće godine i tokom kog će biti obučeni oni koji će koordinisati kampove planirane za 2016. godinu.

Više o međunarodnim volonterskim kampovima možete da pročate ovde: Međunarodni volonterski kampovi, o GAIA Kosovo putem sajta, dok o SCI možete da se informišete putem ovog linka.

Ukoliko ste zainteresovani da se aktivno i dugoročno uključite u organizovanje projekata kao što su međunarodni volonterski kampovi i da sarađujete sa organizacijom GAIA Kosovo, molimo vas do popunite prijavu koja se nalazi na ovoj stranici, najkasnije do 29.1.2016. godine. Molimo vas da nam i preliminarno javite da li ste zainteresovani i koliko bi se predstavnika vaše organizacije prijavilo, jer su nam mesta ograničena.

Za sve učesnike obezbeđeni su smeštaj, hrana i putni troškovi. Obroci će biti vegetarijanski sa veganskom (posnom) opcijom.

Kontakt: gaia.kosovo@gmail.com (Helena Poučki)

azbukacedavolonterski kamp u Gračanica, avgust 2014. godine, Learning Centar Balkansunflowers

Advertisements